Селтик победи с 2:1 като домакин Глазгоу Рейнджърс в Олд Фърм

...
Селтик победи с 2:1 като домакин Глазгоу Рейнджърс в Олд Фърм
Коментари Харесай

Селтик удари Рейнджърс в Олд Фърм Дерби и докосва титлата

Селтик победи с 2:1 като хазаин Глазгоу Рейнджърс в  " Олд Фърм Дерби " от 36-ия кръг на шотландската Висша лига. По този метод тимът воден от Брендън Роджърс на процедура отхвърли противника си от тилата.

Два кръга преди края на Премиършип " детелините " са с 87 точки, на 6 пред Рейнджърс. Селтик към момента не е първенец математически, защото водеща е головата разлика, като тимът се нуждае от единствено точка за купата.

В 25-ата минута Селтик бе покрай гол, откакто Мат О " Райли овладя топката на границата на наказателното поле и стреля инстинктивно към вратата, само че топката мина настрана от левия непряк дирек.

Шест минути по-късно " детелините " още веднъж бяха покрай попадение, откакто Кього Фурухаши получи акуратен пас в наказателното поле и неотложно стреля, само че Джак Бътланд показва добър инстикт и избави.

В 35-ата минута натискът на Селтик даде резултат. Калъм МакГрегър откри Мат О " Райли след ужасно взаимоотношение, а той шутира от чиста позиция от границата на наказателното поле към долния ляв ъгъл и вкара за 1:0.

???? Follow our main account????????
—???? More clips on @FootColic - Follow! (@NewsteadJo18139)
Само три минути по-късно падна и второ попадение за " детелините ". Джин Лундстрам направи опит да почисти топката, само че го сполетя малшанс и я прати в личната си врата за 2:0.

???? Follow our main account????????
—???? More clips on @FootColic - Follow! (@NewsteadJo18139)
В 40-ата минута Рейнджърс въпреки всичко съумя да върне едно попадение. Дюжън Стърлинг центрира остро към Сириел Десерс, който съумя да засече топката с глава и по този метод преодоля Джо Харт - 2:1.

???? Follow our main account????????
—???? More clips on @FootColic - Follow! (@NewsteadJo18139)
В добавеното време на първата част гостите останаха с човек по-малко. Денят се трансформира в призрачен за Лундстрам, който откакто си вкара автогол, получи пряк червен картон за жестоко влизане в краката на неприятелски футболист.

В 52-рата минута Селтик бе покрай трети гол, с който да си реши всичко, само че Джак Бътланд отрази удар на Мат О " Райли от дузпа, отсъдена за нарушаване на Модамед Диоманде. В 60-ата минута пък гол на Даизен Маеда не бе приет поради засада.

Селтик не се възползва от численото си предимство, с цел да постави дефинитивно точка на разногласието, само че до края на срещата нови попадения нямаше и " детелините " стигнаха до успеха, като потози начен веча са единствено на точка от купата в Шотландия.
 Селтик и Рейнджърс приключиха 3:3
Лудо " Old Firm " дерби, Рейнджърс и Селтик превъртяха играта!

Ето подробности
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР